Polka

Tjek din nærmeste streamingtjeneste for nyt udspil fra De Må Være Belgiere.

Polka er anden single fra DMVB’s kommende album Antagonist, som udsendes på Glorious Records februar 2023.

Polka er rodfæstet i 1980’ernes danske postpunk, skabt i et kondemneret øvelokale i 1982 i Århus. Nummeret var fast inventar på bandets sætliste frem til 1986, men det blev aldrig indspillet i et studie og findes kun optaget ved en livekoncert fra Musikcafeen i 1983 udgivet på CD i 2006.

Nu udgives Polka i et skarpt, fornyet og finjusteret outfit. Alma Hede har produceret med nutidens ører og respekt for fortidens finurligheder og bragt et House-agtigt punket upbeat-groove ind i lydbilledet.

Link til streaming og download

Til den nye udgave af nummeret hører en video af fotograf Peter Bak på baggrund af billeder skabt af CFIM – The Core Facility for Integrated Microscopy på Københavns Universitet.

Link til video

Nummeret har titel efter guitarens hoppende riff, som minder om en Polka. Og en ung Jesper Hede skrev i 1982 en tekst om en person, der med indadvendte dansetrin kortlægger en regnfuld by om natten – med et ironisk tvist om at ende med at drikke “rendestensristers rislende vand”, som om enhver stor erkendelse altid ligger i at foretage sådan en handling.

Link til tekst