Atlas i Århus 28. februar 2020

DMVB er gendannet og har udgivet sit første nye album i 36 år og gæster Atlas i Aarhus fredag den 28. februar 2020.

“Tiden Bøjer Af” indeholder moderne, guitardrevne popnumre med et klart afsæt i postpunken og DMVB’s musikalske rødder.

Sangene tager udgangspunkt i gruppens eget univers og udforsker, hvad der sker, når et band fra 1980’erne med stærk autenticitet genopstår 30 år senere og arbejder ud fra samme præmisser som dengang. Gruppens musik afspejler levet liv, men hviler i nutiden – råt, melodisk og fængende.

DMVB’s musik er inspireret af undergrundsmusik gennem et halvt århundrede. Primært er den optaget af at udforske en sonisk og musikalsk fællesforståelse gennem intuitive arbejdsprocesser. Teksterne er på dansk og kendetegnet af en bevidst syntaktisk enkelthed, billedlig kontanthed og tematisk flertydighed.

Bandet består af tre originale medlemmer, Jesper Hede (sang + guitar), Nils Skovbjerg (guitar) og Jacob Leth (bas + kor), suppleret af Mark Winther (trommer) og Stefan Weinreich (guitar) .

“Tiden Bøjer Af” er indspillet i Heyman Studios i København af Alma Hede og produceret af De Må Være Belgiere. Albummet er mixet og mastereret af Morten Bue.

Ved koncerten optræder War Of Destruction som support. War of Destruction blev dannet i Aarhus i 1981 som et af de første danske hardcore-bands. Bandet spiller stadig råt, primitivt og hæsblæsende – kompromisløst og enkelt med et helt særligt drive.

Musikalsk trækkes der på inspirationer fra amerikansk og engelsk 80’er-hardcore, men bandet afsøger også mange andre genrer.

Bandets seneste mini-LP “Angst” udkom på Mastermind Records i december 2018. Der blev i den forbindelse spillet en række koncerter i foråret 2019 – blandt andet en tur til Norge, hvor bandet spillede på Pøbelrock-festivalen i Trondheim.

Køb billet til koncerten på Atlas her

Foto: Jens Raadal