Udgivelse af EP1 med fire nye numre

DMVB – EP1

 

De Må Være Belgiere udgiver ny musik igen – mindre end halvandet år efter sit comeback. EP1 indeholder fire numre, der nu kan streames og downloades på din lokale musiktjeneste:

Og mere er i vente – til marts udgives EP2 med tre nye numre, og senere på foråret udsender DMVB albummet PARADIS.

Musikken er i tråd med bandets ophav, men udtrykket afspejler en klar udvikling og er nutidigt med en upbeat nerve, der er stringent, hypnotisk, støjende og melodisk – mere end nogensinde før.

Hermed et par lyttenøgler:

  • I 1993 tilbragte den amerikanske forfatter Charles Bukowski 64 dage på hospitalet, hvor han blev behandlet for leukæmi. Han holdt op med at ryge og drikke og skrev et af sine mest kendte digte The Laughing Heart om at tage ejerskab til livet. Året efter døde han, 73 år gammel. Vejen Ud parafraserer Bukowskis leende hjerte båret oppe af hurtige upbeat guitarriffs, melodiske hooks og et catchy omkvæd, der kulminerer i et samspil af insisterende guitarer.
  • Ineffektiv er et koldt, dronisk og hypnotisk nummer. Her skæres lyd og tekst effektivt ind til benet, og ineffektiviteten blotlægges og al handling nulstilles: Hyænen kan ikke få stillet sin sult, gnieren tvivler og selv ”Satan er bange, Satans bange”.
  • Her finder du videoen til Sol og Måne, som DMVB udsendte i december 2020. Teksten trækker på den polske digter Wislawa Szymborska, der i 1996 modtog nobelprisen i litteratur. Blandt hendes kendte digte er Tortur fra 1986, hvor sætningen ”Intet er forandret” indleder hvert afsnit. Sol og Måne parafraserer samme erfaring med omkvædet ”Intet nyt er nyt igen”, mens versene kalkerer handlingen. Musikken er groovy sving-punket, melodisk, kontant og kortfattet og indeholder en musikalsk reference til nummeret The Fire med bandet The Sound (1979-88).
  • Hundehavet er en melodisk, guitardreven kontrastvæske til fortællingen om det hav, der efterlod Alan Kurdi på en øde strand. Det oldgræske ord for ”kynisk” er afledt af kyon, som betyder hund. Middelhavet forbandt engang kulturer, men er nu det kyniske hav – Hundehavet – og for hver båd, der forliser, får vi nok en trædesten at stå på, mens vi opbygger vores værn.

Siden udgivelsen af albummet TIDEN BØJER AF i 2019 og singlerne Elsket og Nøgen og I Den Tynde Tråd har DMVBs musikalske univers udvidet sig. Bandet har fået en ekstra guitarist ved Stefan Weinreich og en bredere og mere distinkt sound ved brug af flere instrumenter.

I forbindelse med udgivelsen af ny musik planlægger DMVB koncerter i Danmark, hvis restriktionerne tillader det. Nogle er der allerede datoer på – andre annonceres løbende:

  • Fredag d. 26.3.21 på Kulturmaskinen i Odense sammen med TRISTAN T (Kulturmaskinen: her)
  • Lørdag d. 27.3.21 på Stengade i København sammen med TRISTAN T (Stengade: her)
  • Torsdag d. 29.4.21 på Sønderborghus i Sønderborg (Sønderborghus: her)
  • Fredag d. 30.4.21 på Radar i Aarhus (Radarlive: her)

EP1:

Tekst og musik af De Må Være Belgiere

Produceret af Alma Hede og De Må Være Belgiere

Indspillet af Alma Hede i Studie 3, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, august 2020

Mix: Morten Bue og Alma Hede

Mastering: Morten Bue

 

Jesper Hede: sang og guitar

Jacob Leth: bas og kor

Nils Skovbjerg: guitar

Stefan Weinreich: guitar

Mark Winther: trommer

Alma Hede: keyboard og kor

 

Black Pilot Records 

BPX008 / 2021

Facebookside: her
Instagram: her