De Må Være Belgiere blev dannet i 1982 i Aarhus og spillede sin første koncert på Monody Festival på Huset i Aarhus maj 1982. Bandet bestod oprindeligt af Jesper Hede (sang, guitar), Nils Skovbjerg (guitar), Jacob Leth (bas) og Majka Bjørnager (trommer). Denne konstellation eksisterede frem til 1986, hvor gruppen blev opløst.

I 2017 blev gruppen gendannet med Mark Winther på trommer. I september 2019 udkom albummet TIDEN BØJER AF på pladeselskabet Black Pilot Records, indspillet af Alma Hede og med mix og master ved Morten Bue. I den anledning gav bandet sin første koncert i 33 år på spillestedet Alice på Nørrebro. Samtidig indtrådte guitarist Stefan Weinreich som femte medlem. I maj 2021 udgav bandet sit andet album PARADIS på Black Pilot Records, indspillet og produceret af Alma Hede og mixet af Morten Bue og Alma Hede. I efteråret 2022 udkommer bandets tredje album ANTAGONIST, indspillet, produceret og mixet af Alma Hede og med master ved Ravl Milberg.         

I 1980’erne var De Må Være Belgiere en del af den danske postpunkscene. I 1983 udgav bandet en EP med titlen ER DET TIRSDAG MÅ DET VÆRE BELGIEN på pladeselskabet Replik Muzick. Gennem en periode på fire år spillede bandet rundt omkring i Danmark på små spillesteder og mindre festivaler og som opvarmning til bl.a. Sods, Ballet Mecanique og John Cale.

I 2006 genudgav pladeselskabet Tryghed og Tristesse EP’en på CD inklusiv en koncertoptagelse fra Musikcaféen i Huset i København optaget i juni 1983. I 2010 udgav det amerikanske pladeselskab Dark Entries Records en nymastereret version af EP’en på 12″ vinyl. Albummet var en splitudgivelse med bandet End of Your Garden.

Bassist i Bilfabrikker, Grind, Amstrong og No God. Startede DMVB

DMVB’s tekstforfatter. Et af tre oprindelige medlemmer af bandet

Medlem siden 2017. Tidligere trommeslager i Snuff Cameramen og Racing Ape. Spiller i Still Midnight og RUiN 

Oprindeligt medlem af DMVB

Medlem siden 2019. Tidligere guitarist i Snuff Cameramen og Racing Ape. Spiller i Still Midnight

DMVB: 1982-86

1982: DMVB debut

Den første koncert var på Monody Festival på Huset i Århus maj 1982. På plakaten var blandt andre War of Destruction, The Zero Point, Roxy Art Objects, End of Your Garden, Moral, Before og Næste Uges TV. Bandets anden koncert var få måneder senere i Ridehuset under Galefestivalen.

Foto: Debutkoncert på Huset, Århus

Opvarming for Sods og John Cale

I 1983 spillede De Må Være Belgiere opvarmning til Sods i Randers og året opvarmning til John Cale fra Velvet Underground i Stakladen i Århus. Efter bandets optræden i Stakladen skrev Lars Muhl fra Warm Guns en sang til bandet under titlen There’s a Bird in the Three on the Avenue of Death.

De Må Være Belgiere og Replik Muzick

I 1983 udgav bandet EP’en Er Det Tirsdag Må Det Være Belgien. Pladen indeholder numrene Synsforstyrelser, Cirkler og Ingentid og blev udgivet af pladeselskabet Replik Muzick. 11. juni samme år afholdt Replik Muzick koncerten REP 5: Replik Party på Huset i Århus med bandsene Tristan T, Støj & Visioner, Sort-Hvide Landskaber og De Må Være Belgiere. Ep’en fra 1983 fik kun lidt omtale i samtiden. Pladen blev dog anmeldt bl.a. af Peter H. Olesen i fanzinet Sidste Skrig, og nogle af numrene blev spillet i radioen.

Vestergade 58 og Café Himmelblå

Fra starten i 1982 til afslutningen i 1986 spillede De Må Være Belgiere mest i Århus. Udover på Huset, hvor debuten fandt sted, spillede bandet bl.a. på Vestergade 58 og Café Himmelblå, hvor bandet i sin tid blev dannet. DMVB holdt en pause på et år i 1984-85, da bassisten Jacob en overgang boede i Californien. Når bandet var mest aktivt, spillede det i gennemsnit en gang om måneden. Uden for Århus spillede det bl.a. i København, Ålborg, Odense, Randers og Silkeborg.

Huset i Magstræde og Ungdomshuset på Jagtvej

Efter udgivelsen af EP’en Er Det Tirsdag Må Det Være Belgien spillede bandet i København – Huset i Magstræde og Ungdomshuset på Jagtvej. Koncerten i Huset blev optaget på en kassettebåndoptager og senere udgivet på CD i 2006 af pladeselskabet Tryghed og Tristesse  sammen med numrene på EP’en fra 1983. Ved koncerten i Magstræde spillede bandet Circus Nero opvarming.

1986: De Må Være Belgieres sidste koncert

Efter en pause på et år begyndte DMVB at spille igen, og bandet planlagde en engelsksproget koncert til 15. maj 1986, som skulle optages og udgives. Alle sange fik engelske tekster, og nye sange blev komponeret med engelske tekster, heriblandt musik til et James Joyce digt – A Flower given to My DaughterKoncertoptagelsen var mangelfuld, og tanken om udgivelsen blev skrinlagt. Jacob flyttede til Californien, Jesper til København, og De Må Være Belgiere gik i opløsning. Bandet Greene var det andet band på plakaten den aften.

Bandbilleder

  • Billeder uden for øvelokale på Kasernen ved Ridehuset i Århus
  • Billede uden for øvelokale i Holme ved Århus
  • Billeder fra Golgata på Havnen i Århus
  • Billeder fra koncert på Fronthuset i Århus

DMVB: 2017-nu

2017: Første demo efter tre årtiers stilhed

Efter seks måneder i øvelokalet indspillede DMVB sin første demo i september 2017 – efter mere end 30 års pause. Det skete i et studie på Østerbro. Ved den lejlighed indspillede bandet tre numre: Tiden bøjer af, Sand igen og Det forkerte sted. Alle tre numre blev genindspillet året efter i Heyman Studios og findes på albummet TIDEN BØJER AF. Før demoindspilningen øvede Jacob, Jesper og Nils uden trommeslager. Mark blev medlem ved første demo.

Fotos: DMVB som kvartet foran indgangen til studiet på Østerbro 

2018: Anden demo på RMC

I januar indspillede De Må Være Belgiere sin anden demo i A-studiet på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Det skete sammen med Alma Hede og Tanja Vesterby Jessen, tidligere guitarist i bandet Amstrong. Demoen omfattede Amnesi, Elsket og nøgen og Målet er nært. Numrene blev genindspillet i Heyman Studios, og to af dem findes på TIDEN BØJER AF, mens Elsket og nøgen er udgivet digitalt som single. Bandet indspillede tre andre numre: Hundehavet, Massif Central og I den tynde tråd. De to sidste findes på albummet PARADIS, mens I den tynde tråd blev udsendt digital som single februar 2020, iøvrigt sammen med nummeret Sidste akt, som går tilbage til 1986 og havde oprindeligt en engelsk tekst – Act of Kindness.     

Fotos: DMVB sammen med Tanja og Alma på RMC

2018: DMVB i Heyman Studios

Sommeren 2018 tilbragte De Må Være Belgiere to uger i Heyman Studios og indspillede 13 numre. Vokalerne blev produceret i september. 10 numre blev udgivet på TIDEN BØJER AF, mens tre numre udsendes som singler: Elsket og nøgen, I den tynde tråd og Sidste akt. Alma Hede var lydtekniker på indspilningen og spillede keyboard og lagde ekstra vokal på Skillevejen, Målet er nært og I den tynde tråd. I januar 2019 mixede Morten Bue pladen, som blev trykt i foråret og udgivet af pladeselskabet Black Pilot Records. Første single Amnesi blev udsendt i maj og albummet i september 2019.

Fotos: DMVB og Alma Hede i Heyman Studios

2019: DMVB udgiver sit første album

Albummet TIDEN BØJER AF blev udsendt som vinyl og digitalt 13. september 2019. Samme dag var der reception i pladebutikken Route 66 i København. Her interviewede Mikkel Hede bandmedlemmerne Jacob og Jesper om bandets historie, navn og genkomst og arbejdet med at lave nye numre til pladen.

Efterår 2017 til forår 2019: DMVB som kvartet

De Må Være Belgiere genopstod i 2017 som en trio uden trommer og fandt sin form, da Mark Winther blev en del af bandet op til indspilningen af TIDEN BØJER AF i sommeren 2018.

Sommer 2019 til nu: DMVB som kvintet

Op til koncerten på Alice i 2019 blev Stefan Weinreich det femte medlem, og bandet fandt sin endelige form. Ved alle koncerterne siden genkomsten har bandet optrådt som en kvintet, og pladerne PARADIS og ANTAGONIST er skabt og indspillet som et ligeværdigt samarbejde mellem gamle og nye medlemmer af De Må Være Belgiere.