De Må Være Belgiere blev dannet i 1982 i Aarhus og spillede sin første koncert på Monody Festival på Huset i Aarhus maj 1982. Bandet bestod oprindeligt af Jesper Hede (sang, guitar), Nils Skovbjerg (guitar), Jacob Leth (bas) og Majka Bjørnager (trommer). Denne konstellation eksisterede frem til 1986, hvor gruppen blev opløst.

I 2017 blev gruppen gendannet med Mark Winther på trommer. I september 2019 udkom albummet Tiden bøjer af på pladeselskabet Black Pilot Records, indspillet af Alma Hede og med mix og master ved Morten Bue.

I den anledning gav bandet sin første koncert i 33 år på spillestedet Alice på Nørrebro. Samtidig indtrådte guitarist Stefan Weinreich som femte medlem.

I maj 2021 udgav bandet sit andet album Paradis på Black Pilot Records, indspillet og produceret af Alma Hede og mixet af Morten Bue og Alma Hede. I starten af 2023 udkommer bandets tredje album Antagonist, indspillet, produceret og mixet af Alma Hede og med master ved Ravl Milberg.         

I 1980’erne var De Må Være Belgiere en del af den danske postpunkscene. I 1983 udgav bandet en EP med titlen Er det tirsdag må det være Belgien på pladeselskabet Replik Muzick. Gennem en periode på fire år spillede bandet rundt omkring i Danmark på små spillesteder og mindre festivaler og som opvarmning til bl.a. Sods, Ballet Mecanique og John Cale.

I 2006 genudgav pladeselskabet Tryghed og Tristesse EP’en på CD inklusiv en koncertoptagelse fra Musikcaféen i Huset i København optaget i juni 1983.

I 2010 udgav det amerikanske pladeselskab Dark Entries Records en nymastereret version af EP’en på 12″ vinyl. Albummet var en splitudgivelse med bandet End of Your Garden.