De Må Være Belgiere blev dannet i 1982 i Aarhus og spillede sin første koncert på Monody Festival på Huset i Aarhus maj 1982. Bandet bestod oprindeligt af Jesper Hede (sang, guitar), Nils Skovbjerg (guitar), Jacob Leth (bas) og Majka Bjørnager (trommer). Denne konstellation eksisterede frem til 1986, hvor gruppen blev opløst.
I 2017 blev gruppen gendannet med Mark Winther på trommer. I september 2019 udkom albummet TIDEN BØJER AF på pladeselskabet Black Pilot Records, indspillet af Alma Hede og med mix og master ved Morten Bue. I den anledning gav bandet sin første koncert i 33 år på spillestedet Alice på Nørrebro. Samtidig indtrådte guitarist Stefan Weinreich som femte medlem. I maj 2021 udgav bandet sit andet album PARADIS på Black Pilot Records, indspillet og produceret af Alma Hede og mixet af Morten Bue og Alma Hede. I efteråret 2022 udkommer bandets tredje album ANTAGONIST, indspillet, produceret og mixet af Alma Hede og med master ved Ravl Milberg.
I 1980’erne var De Må Være Belgiere en del af den danske postpunkscene. I 1983 udgav bandet en EP med titlen ER DET TIRSDAG MÅ DET VÆRE BELGIEN på pladeselskabet Replik Muzick. Gennem en periode på fire år spillede bandet rundt omkring i Danmark på små spillesteder og mindre festivaler og som opvarmning til bl.a. Sods, Ballet Mecanique og John Cale.
I 2006 genudgav pladeselskabet Tryghed og Tristesse EP’en på CD inklusiv en koncertoptagelse fra Musikcaféen i Huset i København optaget i juni 1983. I 2010 udgav det amerikanske pladeselskab Dark Entries Records en nymastereret version af EP’en på 12″ vinyl. Albummet var en splitudgivelse med bandet End of Your Garden.
Bassist i Bilfabrikker, Grind, Amstrong og No God. Startede DMVB
DMVB’s tekstforfatter. Et af tre oprindelige medlemmer af bandet
Medlem siden 2017. Tidligere trommeslager i Snuff Cameramen og Racing Ape. Spiller i Still Midnight og RUiN
Oprindeligt medlem af DMVB
Medlem siden 2019. Tidligere guitarist i Snuff Cameramen og Racing Ape. Spiller i Still Midnight
DMVB: 1982-86
1982: DMVB debut
Den første koncert var på Monody Festival på Huset i Århus maj 1982. På plakaten var blandt andre War of Destruction, The Zero Point, Roxy Art Objects, End of Your Garden, Moral, Before og Næste Uges TV. Bandets anden koncert var få måneder senere i Ridehuset under Galefestivalen.
Foto: Debutkoncert på Huset, Århus
Opvarming for Sods og John Cale
I 1983 spillede De Må Være Belgiere opvarmning til Sods i Randers og året opvarmning til John Cale fra Velvet Underground i Stakladen i Århus. Efter bandets optræden i Stakladen skrev Lars Muhl fra Warm Guns en sang til bandet under titlen There’s a Bird in the Three on the Avenue of Death.
De Må Være Belgiere og Replik Muzick
I 1983 udgav bandet EP’en Er Det Tirsdag Må Det Være Belgien. Pladen indeholder numrene Synsforstyrelser, Cirkler og Ingentid og blev udgivet af pladeselskabet Replik Muzick. 11. juni samme år afholdt Replik Muzick koncerten REP 5: Replik Party på Huset i Århus med bandsene Tristan T, Støj & Visioner, Sort-Hvide Landskaber og De Må Være Belgiere. Ep’en fra 1983 fik kun lidt omtale i samtiden. Pladen blev dog anmeldt bl.a. af Peter H. Olesen i fanzinet Sidste Skrig, og nogle af numrene blev spillet i radioen.
Vestergade 58 og Café Himmelblå
Fra starten i 1982 til afslutningen i 1986 spillede De Må Være Belgiere mest i Århus. Udover på Huset, hvor debuten fandt sted, spillede bandet bl.a. på Vestergade 58 og Café Himmelblå, hvor bandet i sin tid blev dannet. DMVB holdt en pause på et år i 1984-85, da bassisten Jacob en overgang boede i Californien. Når bandet var mest aktivt, spillede det i gennemsnit en gang om måneden. Uden for Århus spillede det bl.a. i København, Ålborg, Odense, Randers og Silkeborg.
Huset i Magstræde og Ungdomshuset på Jagtvej
Efter udgivelsen af EP’en Er Det Tirsdag Må Det Være Belgien spillede bandet i København – Huset i Magstræde og Ungdomshuset på Jagtvej. Koncerten i Huset blev optaget på en kassettebåndoptager og senere udgivet på CD i 2006 af pladeselskabet Tryghed og Tristesse sammen med numrene på EP’en fra 1983. Ved koncerten i Magstræde spillede bandet Circus Nero opvarming.
1986: De Må Være Belgieres sidste koncert
Efter en pause på et år begyndte DMVB at spille igen, og bandet planlagde en engelsksproget koncert til 15. maj 1986, som skulle optages og udgives. Alle sange fik engelske tekster, og nye sange blev komponeret med engelske tekster, heriblandt musik til et James Joyce digt – A Flower given to My Daughter. Koncertoptagelsen var mangelfuld, og tanken om udgivelsen blev skrinlagt. Jacob flyttede til Californien, Jesper til København, og De Må Være Belgiere gik i opløsning. Bandet Greene var det andet band på plakaten den aften.
Bandbilleder
- Billeder uden for øvelokale på Kasernen ved Ridehuset i Århus
- Billede uden for øvelokale i Holme ved Århus
- Billeder fra Golgata på Havnen i Århus
- Billeder fra koncert på Fronthuset i Århus