De Må Være Belgiere 2017-nu

2017: Første demo efter tre årtiers stilhed

Efter seks måneder i øvelokalet indspillede DMVB sin første demo i september 2017 – efter mere end 30 års pause. Det skete i et studie på Østerbro.

Ved den lejlighed indspillede bandet tre numre: Tiden bøjer af, Sand igen og Det forkerte sted.

Alle tre numre blev genindspillet året efter i Heyman Studios og findes på albummet TIDEN BØJER AF.

Før demoindspilningen øvede Jacob, Jesper og Nils uden trommeslager. Mark blev medlem ved første demo.

Fotos: DMVB som kvartet foran indgangen til studiet på Østerbro 

2018: Anden demo på RMC

I januar indspillede De Må Være Belgiere sin anden demo i A-studiet på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Det skete sammen med Alma Hede og Tanja Vesterby Jessen, tidligere guitarist i bandet Amstrong.

Demoen omfattede Amnesi, Elsket og nøgen og Målet er nært. Numrene blev genindspillet i Heyman Studios, og to af dem findes på TIDEN BØJER AF, mens Elsket og nøgen er udgivet digitalt som single.

Bandet indspillede tre andre numre: Hundehavet, Massif Central og I den tynde tråd. De to sidste findes på albummet PARADIS, mens I den tynde tråd blev udsendt digital som single februar 2020, iøvrigt sammen med nummeret Sidste akt, som går tilbage til 1986 og havde oprindeligt en engelsk tekst – Act of Kindness.     

Fotos: DMVB sammen med Tanja og Alma på RMC

2018: Heyman Studios

Sommeren 2018 tilbragte De Må Være Belgiere to uger i Heyman Studios og indspillede 13 numre. Vokalerne blev produceret i september.

10 numre blev udgivet på TIDEN BØJER AF, mens tre numre udsendes som singler: Elsket og nøgen, I den tynde tråd og Sidste akt.

Alma Hede var lydtekniker på indspilningen og spillede keyboard og lagde ekstra vokal på Skillevejen, Målet er nært og I den tynde tråd.

I januar 2019 mixede Morten Bue pladen, som blev trykt i foråret og udgivet af pladeselskabet Black Pilot Records.

Første single Amnesi blev udsendt i maj, anden single Tiden bøjer af i august og albummet i september 2019.

Fotos: DMVB og Alma Hede i Heyman Studios

2019: Udgivelse af første album

Albummet TIDEN BØJER AF blev udsendt som vinyl og digitalt 13. september 2019. Samme dag var der reception i pladebutikken Route 66 i København.

Her interviewede Mikkel Hede bandmedlemmerne Jacob og Jesper om bandets historie, navn og genkomst og arbejdet med at lave nye numre til pladen.

Efterår 2017 til forår 2019: De Må Være Belgiere som kvartet

De Må Være Belgiere genopstod i 2017 som en trio uden trommer og fandt sin form, da Mark Winther blev en del af bandet op til indspilningen af TIDEN BØJER AF i sommeren 2018.

Sommer 2019 til nu: De Må Være Belgiere som kvintet

Op til koncerten på Alice i 2019 blev Stefan Weinreich det femte medlem, og bandet fandt sin endelige form.

Ved alle koncerter siden genkomsten har bandet optrådt som en kvintet, og pladerne PARADIS og ANTAGONIST er skabt og indspillet i et ligeværdigt samarbejde mellem gamle og nye medlemmer af De Må Være Belgiere.