De Må Være Belgiere 1982-86

1982: Debut

Den første koncert var på Monody Festival på Huset i Århus maj 1982.

På plakaten var blandt andre War of Destruction, The Zero Point, Roxy Art Objects, End of Your Garden, Moral, Before og Næste Uges TV.

Bandets anden koncert var få måneder senere i Ridehuset under Galefestivalen.

Foto: Debutkoncert på Huset, Århus

Opvarming for Sods og John Cale

I 1983 spillede De Må Være Belgiere opvarmning til Sods i Randers og året opvarmning til John Cale fra Velvet Underground i Stakladen i Århus.

Efter bandets optræden i Stakladen skrev Lars Muhl fra Warm Guns en sang til bandet under titlen There’s a Bird in the Three on the Avenue of Death.

De Må Være Belgiere og Replik Muzick

I 1983 udgav bandet EP’en Er Det Tirsdag Må Det Være Belgien. Pladen indeholder numrene Synsforstyrelser, Cirkler og Ingentid og blev udgivet af pladeselskabet Replik Muzick.

11. juni samme år afholdt Replik Muzick koncerten REP 5: Replik Party på Huset i Århus med bandsene Tristan T, Støj & Visioner, Sort-Hvide Landskaber og De Må Være Belgiere.

Ep’en fra 1983 fik kun lidt omtale i samtiden. Pladen blev dog anmeldt bl.a. af Peter H. Olesen i fanzinet Sidste Skrig, og nogle af numrene blev spillet i radioen.

Vestergade 58 og Café Himmelblå

Fra starten i 1982 til afslutningen i 1986 spillede De Må Være Belgiere mest i Århus.

Udover på Huset, hvor debuten fandt sted, spillede bandet bl.a. på Vestergade 58 og Café Himmelblå, hvor bandet i sin tid blev dannet.

DMVB holdt en pause på et år i 1984-85, da bassisten Jacob en overgang boede i Californien.

Når bandet var mest aktivt, spillede det i gennemsnit en gang om måneden. Uden for Århus spillede det bl.a. i København, Ålborg, Odense, Randers og Silkeborg.

Huset i Magstræde og Ungdomshuset på Jagtvej

Efter udgivelsen af EP’en Er Det Tirsdag Må Det Være Belgien spillede bandet i København – Huset i Magstræde og Ungdomshuset på Jagtvej.

Koncerten i Huset blev optaget på en kassettebåndoptager og senere udgivet på CD i 2006 af pladeselskabet Tryghed og Tristesse  sammen med numrene på EP’en fra 1983.

Ved koncerten i Magstræde spillede bandet Circus Nero opvarming.

1986: De Må Være Belgieres sidste koncert

Efter en pause på et år begyndte DMVB at spille igen, og bandet planlagde en engelsksproget koncert til 15. maj 1986, som skulle optages og udgives.

Alle sange fik engelske tekster, og nye sange blev komponeret med engelske tekster, heriblandt musik til et James Joyce digt – A Flower given to My Daughter

Koncertoptagelsen var mangelfuld, og tanken om udgivelsen blev skrinlagt.

Jacob flyttede til Californien, Jesper til København, og De Må Være Belgiere gik i opløsning.

Bandet Greene var det andet band på plakaten den aften.

Bandbilleder

  • Billeder uden for øvelokale på Kasernen ved Ridehuset i Århus
  • Billede uden for øvelokale i Holme ved Århus
  • Billeder fra Golgata på Havnen i Århus
  • Billeder fra koncert på Fronthuset i Århus