Antagonist

De Må Være Belgiere: Antagonist

ANTAGONIST er De Må Være Belgieres 3. album på 3½ år. Pladen samler to musikalske tider samlet i ét udtryk. Numrene er skabt og produceret med øre for samtidens undergrundsmusik og med respekt for fortidens finurligheder. De otte sange er melodiske og  guitardrevne, pågående og punkede, kompakte og støjende, ofte i up-tempo og tiltider med snert af house eller krautagtig, psykedelisk noise med enkelte afstikkere til en mere åben og tilbagelænet sound.

De fire første numre – Blind, Antagonist, Her Lytter Ingen og Retrograd – kredser på forskellige vis om at være modstander af stereotyper, fanatisme, død, helvede og himlens sorte huller – alt sammen rodfæstet i en personlig oplevelse af mødet med en livstruende sygdom.

Hertil er føjet to numre – Polka og Kanter – der blev skabt i et kondemneret øvelokale i 1982, og som nu 40 år senere er indspillet for første gang, efterfulgt af Manifest, der i velkendt, komprimeret stil udtrykker forståelse for nutidens modstand mod at rubricere mennesker i køn og kategorier, og til sidst Y.O., der hylder Yoko Ono og bevidst resonerer afslutningen på Live Peace in Toronto 1969.

ANTAGONIST er indspillet, produceret og mixet af Alma Hede, der også har mixet for Barbro og Dejah Makar. Alma Hede var også involveret i De Må Være Belgieres to første plader og er bandets faste live-tekniker. Tyske Ralv Milberg, som også er kendt for sit samarbejde med bl.a. Die Nerven og Karies, har stået for pladens master.

I 2019 brød De Må Være Belgiere lydmuren med TIDEN BØJER AF efter 33 års tavshed med numre indspillet stort set live og med en lyd, der både var klart melodisk og flosset støjende.

I 2021 udkom PARADIS, der var mere udforskende og eksperimentel og blev skabt i en boble under verdens nedlukning og tog lytteren med på en rejse fra Kronstadt til Massif Central over Middelhavet gennem ørkensandet til Paradisets underverden.

De Må Være Belgiere består i dag af de tre originale medlemmer: Jesper Hede (sang og guitar), Nils Skovbjerg (guitar) og Jacob Leth (bas) – og to nye: Mark Winter (trommer) og Stefan Weinrech (guitar), begge med en fortid i Snuff Cameramen og Racing Ape og med en nutid i Still Midnight. Jacob Leth var også bassist i Bilfabrikker, Grind, Amstrong og No God.

I forbindelse med udgivelsen af ANTAGONIST spiller De Må Være Belgiere på Hotel Cecil d. 18. marts i København og på Radar d. 31. marts i Århus – begge gange sammen med sagnomspundne No Knox.

I kølvandet på udgivelsen af ANTAGONIST udsendes en video til pladens åbningsnummer Blind. Videoen er skabt af Svenne Friis, som også lavede videoen til titelnummeret på det seneste album PARADIS. Videoen til Blind bygger på live-optagelser fra Lille Vega og Pumpehuset.

Vinylen kan købes i pladebutikker rundt om i landet.

Og online:

Digitalt: