Stengade i København 9. oktober 2021 sammen med Tristan T

DMVB og Tristan T på Stengade spiller på Stengade 9.oktober

Du vil opleve to legendariske bands fra 1980’er – Tristan T og De Må Være Belgiere.

I fattigfirserne udsendte de to bands deres plader på det uafhængige pladeselskab Replik Muzick, stærkt inspireret af Factory Records, og begge var anerkendte på samtidens danske postpunkscene.

På Stengade giver trioen Tristan T en af sine sjældne koncerter siden gendannelsen i 2006. Trioen består af Jan Laursen (sang og orgel), Benny Woitowitz (bas og kor) og Bo Hauge Laursen (guitar). I 80’erne medvirkede Tristan T på opsamlingsalbums og udgav to plader, som senere blev samlet på dobbelt-CD’en Alt.

Tristan T optrådte blandt andre sammen med Kliché og Sods og spillede på Roskilde Festival og som opvarmning til Suicide i Saga. Ud over klassikerne Hej Verden og Vi Redder Verden I Den Næste Sang udgav Tristan T en dansk version af Lou Reed’s Walk on the Wild Side (På Vildspor) med digteren og litteraturkritikeren Poul Borum på vokal.

De Må Være Belgiere blev gendannet i 2017 . I september 2019 udsendte bandet albummet Tiden Bøjer Af og gav sin første koncert i 33 år – begge dele anmelderrost i Gaffa og POV. I december udsendte bandet singlen Elsket og Nøgen, som i februar blev fulgt op single I Den Tynde Tråd (med bonusnummeret Sidste Akt.

Til august går bandet i studiet igen for at indspille nyt materiale, som udsendes senere på året.

De Må Være Belgiere består af tre originale medlemmer: Jesper Hede (vokal og guitar), Nils Skovbjerg (guitar) og Jacob Leth (bas og kor), suppleret af Mark Winther (trommer) og Stefan Weinreich (guitar) med en fortid i Snuff Cameramen og Racing Ape.

De Må Være Belgiere var aktive fra 1982 til 1986 med koncerter rundt om i landet, bl.a. som opvarmning til Sods og Velvet Underground legenden John Cale. I 1983 udgav bandet EP’en Er Det Tirsdag Må Det Være Belgien, som i 2006 blev genudgivet sammen med en live optagelse fra Musikcafeen i 1983.

Køb billet til koncerten på Stengade her