GFR anmelder DMVB på Atlas 28. februar 2020 – Fire stjerner

DMVB havde seriøse lydproblemer gennem hele koncerten i Aarhus. Men GFR’s anmelder havde stadig en god aften i selskab med DMVB og War of Destruction som support.

Ifølge anmelderen fungerer DMVB’s musik vildt flot, og han synes særligt, at bassen og trommerne definerer udtrykket. Han påpeger samtidig, at der er noget stoisk over bandet – en afklaret ro:

”Lydbilledet med tre guitarer er lidt kaotisk, og at finde den stoiske stemme i dét må altid være en udfordring. Stærkt står det i numre som ‘Blændværk’ og ‘Min Tyngdekraft’, hvor bassen med trommerne etablerer decideret dansable grooves, mens guitarerne så ligger forskellige, sfæriske lag ovenpå.”

Trods lydproblemerne, hvor først en forstærker svigtede under lydprøven og en anden gik ud lige før koncerten, steg intensiteten i løbet af koncerten, og publikum blev revet med. Det bemærkede anmelderen også:

”Som 13. nummer falder ‘Amnesi’ til stor begejstring blandt publikum, og nummeret har da også fået en fast rotation på i hvert fald P6 Beat.”

Koncerten var kun DMVB’s anden koncert, siden bandet genopstod  Anmelderen så gerne, at ordene gik lidt skarpere igennem, og bemærker, at selvom det er op ad bakke med tre sfæriske guitarer på Atlas, ligger der potentialer i at se DMVB på andre spillesteder, hvor der kan arbejdes bedre med lyden.

Alt i alt en fin, konstruktiv kritik fra GFR.

Læs hele anmeldelsen på gfrock.dk, inkl. koncerten med War of Destruction

Sætliste på Atlas i Aarhus fredag d. 28. februar
 1. Tiden bøjer af
 2. Skygge og duft
 3. Det forkerte sted
 4. Sand igen
 5. Blændværk
 6. Min tyngdekraft
 7. Sol og måne
 8. Bag en grædemur
 9. Ødeland
 10. Målet er nært
 11. Elsket og nøgen
 12. Cirkler
 13. Amnesi
 14. Skillevejen

Ekstra numre:

 1. Ingentid
 2. Paradis
 3. Sidste akt

Find teksterne her

DMVB spillede alle 10 numre fra albummet TIDEN BØJER AF, singlen Elsket og nøgen fra december 2019 og bonusnummeret Sidste akt, der i februar 2020 blev udgivet sammen med singlen I den tynde tråd. Numrene Cirkler, Ingentid, Bag en grædemur og Sidste akt er gamle numre fra 1980’erne. Sol og måne, Ødeland og Paradis er nye numre.

🙂

Se også interview med bassist Jacob Leth til Fonden Vauxhall inden koncerten på Atlas.